4.9 Floriade 2022 Almere


(afb. MVRDV)

De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die elke tien jaar in Nederland wordt gehouden. Met het ontwerp van MVRDV als onderlegger is Almere gekozen als locatie voor eerstvolgende Floriade in 2022. Onder het motto Growing Green Cities zullen het bedrijfsleven, universiteiten en overheden laten zien wat de nieuwste ontwikkelingen zijn.

Het ontwerp voorziet in een glooiend tapijt wat als een nieuw landschap over de A2 aan het Weerwater bij Almere is gedrapeerd. Een patchwork van tuinen waarvan in elk vak een plantsoort centraal staat. Van de A van Azelea tot de Z van Zenobia. Met een aansprekende eenvoud is het een plan waar veel te beleven valt. Het kent een grote diversiteit. Diversiteit is niet per definitie ook biodiversiteit. Dier en plant zijn onderling afhankelijk en gedijen in biotopen. De komende jaren wordt het ontwerp uitgewerkt hopelijk laten zien hoe het bijdraagt aan een grotere biodiversiteit in Almere. more info: MVRDV